اهمیت شناسایی ژورنالهای غارتگر
مریم حدادی - پژوهشگر
مجلات غارتگر نشریاتی هستند که ادعا می کنند مجلات علمی پژوهشی هستند و اطلاعات علم سنجی خود را به غلط معرفی می کنند.
مجلات غارتگر نشریاتی هستند که ادعا می کنند مجلات علمی پژوهشی هستند و اطلاعات علم سنجی خود را به غلط معرفی می کنند. برخی از اشکالات رایج شیوههای انتشار مجلات اغواگر عبارتند از ادعای نادرست ارائه داوری همتا ( به معنای یک سیستم نظارتی و داوری علمی است که به ادیتورهای مجله کمک می کند تا ارزش و اعتبار مقالات ارسالی به آنها را دریابند). همچنین پنهان کردن اطلاعات در مورد هزینههای پردازش مقاله (APC)، ارائه نادرست اطلاعات از اعضای هیئت تحریریه که وجود ندارند از دیگر مشخصات این ژورنالها می باشند.
این ژورنالها عمدتا اعتبارنامه مرتبط با موضوع مجله را ندارند و با در نظر داشتن سایر موارد نقض حق چاپ یا عدم رعایت اخلاق علمی،مقالاتی را منتشر می کنند که دارای اشتباهات گرامری زیادی هستند (ویرایش کم یا بدون کپی).
رویکرد اصلی این ژورنالها، تقلید از نام یا وب سایت دیگر مجلات معتبر و شناخته شده است. در واقع ژورنال غرتگرنویسندگان بالقوه را از طریق ایمیل ها شناسایی و مورد هدف قرار می دهد و ممکن است بیان کنند که دفتر ژورنال در یک کشور و جزئیات تماس در کشور دیگری می باشد.
انتشار در یک مجله با کیفیت پایین میتواند زحمات شما را بی نتیجه کند و احتمال استفاده از آن توسط دیگران را کاهش دهد. از آنجایی که مجلات تقلبی کیفیت پایین و غیرقابل اعتمادی دارند، محققان رشته شما کمتر آن مجلات را مرور میکنند. بسیاری از پایگاههای استنادی معروف نیز مجلات با کیفیت پایین را در فهرست خود قرار نمیدهند ، بنابراین سایر محققان ممکن است نتوانند کار شما را فقط با جستجو بر اساس موضوع پیدا کنند.
برگرفته از :
Elmore, Susan A., and Eleanor H. Weston. "Predatory journals: what they are and how to avoid them." Toxicologic pathology 48, no. 4 (2020): 607-610.