×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1393/02/06 - 10:31
  • بازدید : 3855
  • تعداد بازدید : 15
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای نای بیمارستان دکتر مسیح دانشوری:‏

عدم خود مراقبتي يکي از عوامل اصلي ابتلاء به کيست هيداتيد است

استاد جراحی توراکس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عدم خود مراقبتي را يکي از عوامل اصلي ايجاد ‏کيست هيداتيد دانست و عنوان کرد: کيست هيداتيد بيماري انگلي است و اين انگل 2 سيکل زندگي دارد

فوق تخصص و استاد جراحی توراکس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عدم خود مراقبتي را يکي از عوامل اصلي ايجاد کيست هيداتيد دانست و عنوان کرد: کيست هيداتيد بيماري انگلي است و اين انگل 2 سيکل زندگي دارد نخست آنکه در بدن سگ و سگ سانان بصورت کرم مي باشد سپس در روده سگ بالغ شده و تخم ريزي مي کند تخم اين کرم مي‌تواند از طريق مدفوع سگ درآنچه بر روي زمين رشد مي کند شامل سبزيجات، کاهو، خيار،گوجه و غيره ریخته  شود و آنها را آلوده کند در سيكل دوم گوسفند با خوردن تخم اين انگل دچار کيست هيداتيد کبد يا ساير اعضاي بدن مي شود. سيکل زندگي اين انگل در بدن گوسفند به صورت تشکیل کيست مي باشد انسان نيز همانند گوسفند با خوردن تخم اين انگل ممکن است آلوده شود.

به گزارش روابط عمومي اين مركز دكتر محمد بهگام شادمهر رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای نای خود مراقبتي را تکريم و حفظ بزرگ ترين نعمتي که خداوند به بشتر هديه داده است تعريف كرد.

وي با اشاره به نکات بهداشتي جهت جلوگيري از اين بيماري گفت: احشاء آلوده به كيست در گوسفند بايد نابود شود و در اختيار سگ قرار نگيرد. در کشورهاي توسعه يافته بعلت نبود کشتارخارج از مراکز تحت نظارت دام پزشکي انجام نمی شود و در نتیجه این بیماری ریشه کن شده است .

اين جراح توراكس كندن و شستشوي خيلي خوب با آب ميوه جات و سبزيجاتي كه از زمين برداشته مي‌شوند را نوعي خود مراقبتي جهت جلوگيري از ايجاد كيست هيداتيد دانست و افزود: تخم اين انگل بسيار مقاوم است و با مواد ضد عفوني معمولي از بين نمي‌رود.

وي از اينكه در ايران کشتار غير قانوني در خارج از مراکز تحت نظارت دام پزشکي وجود دارد ابراز تاسف كرد و گفت: گوسفند وقتي ذبح مي شود جگر گوسفند که آلوده به کيست است معدوم نمي شود و سگ، جگر آلوده گوسفند را مي خورد و کيست در دستگاه گوارش سگ تبديل به کرم مي شود و بدين ترتيب چرخه زندگي اين کرم کامل مي شود.

دکتر شادمهر در پايان سخنان خود با بيان اينكه اين کيست تمام اعضاي بدن انسان را ممکن است آلوده کند اظهار كرد: شايع ترين محل آلودگي اين انگل در بالغين کبد و ريه و در کودکان ريه و سپس کبد مي‌باشد که درمان اکثر بيماران جراحي است و متاسفانه در اکثر بخش هاي جراحي ايران هميشه چند بيمار با تشيخص کيست هيداتيد بستري هستند.

خبرنگار: نسرین امینیان

  • گروه خبری : اخبار سایت,كارگاه
  • کد خبر : 9691
کلید واژه
تنظیمات قالب