×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1392/11/07 - 11:20
  • بازدید : 2252
  • تعداد بازدید : 16
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
دکتر محمد بهگام شادمهر:‏

تهیه راهنمای کشوری در مراقبت از بیماران انتوبه یکی از اصلی ترین دستاوردهای ‏طرح ملی پیشگیری از تنگی نای است

اولين گردهمايي اجراي فاز اول طرح ملي پيشگيري از تنگي ناي" با حضور دكتر ملك زاده ‏معاون تحقيقات و فن آوري وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي،دكتر علي اكبر ولايتي ‏رئيس مركز پزشكي مسيح دانشوري،دكتر زرقي معاون تحقيقات و فن آوري دانشگاه علوم ‏پزشكي شهيد بهشتي، دكتر فرخ سعيدي استاد پيشكسوت جراحي، دکتر عزیزالله عباسی ‏رییس بخش جراحی قفسه سینه مركز پزشكي مسيح دانشوري و شماري ديگر از اساتيد و ‏پزشكان از 15 دانشگاه علوم پزشكي كشور در محل سالن امير كبير مركز پزشكي مسيح ‏دانشوري سوم بهمن برگزار شد‎.‎

اولين گردهمايي اجراي فاز اول طرح ملي پيشگيري از تنگي ناي" با حضور دكتر ملك زاده معاون تحقيقات و فن آوري وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي،دكتر علي اكبر ولايتي رئيس مركز پزشكي مسيح دانشوري،دكتر زرقي معاون تحقيقات و فن آوري دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، دكتر فرخ سعيدي استاد پيشكسوت جراحي، دکتر عزیزالله عباسی رییس بخش جراحی قفسه سینه مركز پزشكي مسيح دانشوري و شماري ديگر از اساتيد و پزشكان از 15 دانشگاه علوم پزشكي كشور در محل سالن امير كبير مركز پزشكي مسيح دانشوري سوم بهمن برگزار شد.

در اين گردهمايي پس از برگزاری مراسم افتتاحيه چگونگي انجام طرح و گزارش مطالعه راهنما تشریح شد.

در ابتدا دکتر محمد بهگام شادمهر رییس مرکز تحقیقات نای و یکی از مجریان اصلی طرح ملی پیشگیری از تنگی نای، با اشاره به حدیث شریف قدسی؛ پرداختن به معضل تنگی نای را ضرورت و رسالت مهم مرکز تحقیقات بیماریهای نای دانست و گفت:

نقشه جامع علمی سلامت انجام تعهداتی در خصوص پیشگیری از بیماری ها را مبتنی بر شواهد بومی از اولویت های  برنامه ارتقاء سلامت در ایران می داند.

دکتر شادمهر با اشاره به برخی از فعالیت های انجام شده در دیگر کشورها گفت: تنگی نای معضلی جدی است که همیشه کمتر از میزان واقعی برآورد شده است و این در حالی است که بار سنگین این عارضه همیشه گریبانگیر جامعه می باشد.

وی افزود: میزان شیوع این عارضه را در کشوری توسعه یافته مانند انگلستان بالاي 30 هزار نفر و بروز سالانه آن را 4/6% گزارش كرده اند، بطوريكه سالانه در حدود 900 مورد جديد به فهرست اين بيماران اضافه مي شود.

رئيس مركز تحقيقات بيماري هاي ناي با بیان این مطلب که مرگ و مير ناشي از تصادفات جاده اي در ايران 30 درصد بالاتر از آمار  جهاني است و بيش از 60 درصد اشتغال تخت هاي مراقبت هاي ويژه مربوط به مصدومين است، گفت:  مسئولين در دو عرصه ايمني و پيشگيري بايد تمام توان خود را به كار برند تا حوادث به حداقل برسد و در صورت بروز چنين رخدادي عوارض ناشی از لوله گذاری راه هوایی و به طبع آن تنگي ناي كاهش يابد.

دکتر شادمهر با اشاره به اينكه بيمارستان دكتر مسيح دانشوري بالاترين تجربه درماني روي بيماران دچار تنگي ناي در کشور را دارا می باشد اضافه کرد: در حال حاضر بانك اطلاعاتي بدست آمده از اين فعاليت در دنيا کم نظير است و متخصصين پس از كسب تجربه در درمان اين بيماري اقدام به آموزش آن نموده اند و عمل هاي جراحي تنگي ناي در صورت وجود متخصصين علاقمند در همه جا امكان پذير مي باشد. وی ادامه دارد آنچه هم اکنون مركز تحقيقات بيماريهاي ناي در اهم فعاليت هاي خود قرار داده است در نظر گرفتن تمهيداتي جهت برآورد وسعت بيماري و مداخلاني به منظور كاهش دادن آن در كنار وارد نمودن رشته هاي علوم پايه در درمان موارد خاص می باشد.

اين استاد جراحي توراكس گفت: با انجام طرح ملي پيشگيري از تنگي ناي در ابتدا ميزان بروز تعيين، سپس عوامل خطر ارزيابي و با مداخله جهت كاهش عوامل و بررسي مجدد بروز، كارآمد بودن مداخلات سنجيده مي شود.

دکتر شادمهر ذینفعان این پروژه را مردم، وزارت بهداشت، مراکز مراقبت های ویژه و دانشجویان دوره تخصصی پژوهش در پزشکی خواند و ابراز امیدواری کرد با یاری خدا یکی از محصولات این پروژه تهیه راهنمای کشوری در مراقبت از بیمار انتوبه باشد.

رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای نای در پایان سخنان خود ازتمامی همکاران پروژه طرح ملی تنگی نای درخواست کرد که تا پایان با مجریان اصلی همکاری داشته باشند.

در ادامه دكتر مهدي زنگي پژوهشگر مركز تحقيقات بيماريهاي ناي و مجری دیگر این طرح، راه حل انجام طرح را بصورت مختصر توضيح داد و گفت: در اين مطالعه هم گروهي آينده نگر، نتيجه مورد نظر ارزیابی میزان بروز تنگي نای و عوامل منجر به آن است و همكاري يك تيم با انگيزه در هر يك از بيمارستان هاي انتخاب شده در سطح ايران را اساس كار این پروژه دانست. همچنین وی در مورد جمعیت مورد مطالعه که بیماران بخش مراقبت هاي ويژه می باشند و  جزییات نحوه انجام کار و پیگیری بیماران در مطالعه توضیحات لازم را ارایه نمود.

وي افزود در اين طرح همکاری بین متخصص مراقبت هاي ويژه، جراح قفسه صدري و يك رابط براي امكان پيگيري بيماران پس از ترخيص از بخش مراقبت هاي ويژه ضروری است و مديريت مركز تحقيقات بيماريهاي ناي با توجه به انجام مطالعه پایلوت قبل از شروع طرح با نظارت بر پروژه به مرتفع نمودن مشكلات احتمالي كمك خواهد كرد.

دكتر زنگي با تاكيد بر هدف كاربردي طرح كه ارايه راهكارهاي علمي جهت كنترل و كاهش مشكل تنگي ناي در كشور است گفت اين مطالعه در 15 مركز دانشگاهي و 24 بيمارستان در سطح كشور انجام مي شود و به منظور رعايت ملاحظات اخلاقي در پروژه، كليه اطلاعات و نتايج مربوط به بيمارستانها به صورت محرمانه باقي خواهد ماند.

پس از ارائه روش كار، دكتر بهروز فرزانگان  فوق تخصص مراقبت هاي ويژه و يكي دیگر از مجريان اصلي اين طرح شرح مختصري از چگونگي تكميل پرسشنامه هاي طرح را ارائه و كامل بودن فرم ها و درج تمام متغييرها جهت تعيين فاكتورهاي خطر در ايران تاكيد نمود. همچنین وی افزود راهنمای پرسشگری و پرسشنامه به تفکیک سوالات که با همکاری دیگر مجریان و با توجه به نتایج حاصل از مطالعه پایلوت قبل از شروع طرح تهیه شده است با هدف ارتقا اعتبار مطالعه در اختیار همکاران طرح قرار خواهد گرفت.

در ادامه گردهمايي دكتر رويا فرزانگان گزارش مطالعه پايلوت را براي همكاران طرح ارائه داد. وی با بيان اين مطلب كه متاسفانه آمار پيگيري بيماران بسيار پايين بوده است و پس از ترخيص از  ICU، بيمار براي انجام اسپيرومتري مراجعه نداشته است، گفت در اين خصوص يك فيلم آموزشي تهيه شده است كه در اختياز بيمار و خانواده  قرار مي گيرد و لزوم مراجعه مجدد بيمار را به زبان ساده بيان مي كند.

دكتر فرزانگان با تاكيد براينكه در اين پروژه پيگيري بيمار اساس كار مي باشد به تمام همكاران طرح تلاش جهت آموزش درست به بيمار را يادآوري نمود. لازم به ذکر است گردهمايي طرح ملي در حالي به اتمام رسيد كه نماينده هر يك از 24 بيمارستان در سطح كشور بسته هاي حاوي فيلم و پمفلت آموزشي را براي شروع طرح در شهر خود به همراه  بردند.

خبرنگار: نسرین امینیان

  • گروه خبری : اخبار سایت,كارگاه
  • کد خبر : 7756
کلید واژه
تنظیمات قالب