×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1395/10/01 - 15:16
  • بازدید : 487
  • تعداد بازدید : 10
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي اعلام كرد

تاکید بر تجمیع و تقویت مراکز پژوهشی و شبکه سازی علمی در حوزه های مختلف پزشکی در جشنواره ابوریحان

دکترپیوندی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم افتتاحیه هفدهمین جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی با اشاره به اهمیت پژوهش و نوآوری اظهار داشت: تولید علم و فن‏آوری مهمترین عامل اقتدار در دنیای امروز است و این مهم جز درنتیجه پژوهش و نوآوری امکان‏پذیر نیست.

دکترپیوندی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم افتتاحیه هفدهمین جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی با اشاره به اهمیت پژوهش و نوآوری اظهار داشت: تولید علم و فن‏آوری مهمترین عامل اقتدار در دنیای امروز است و این مهم جز درنتیجه پژوهش و نوآوری امکان‏پذیر نیست.

دکتر پیوندی دانشگاهها را یکی از مهمترین مراکز پژوهش و نوآوری دانست و گفت: سرمایه‏گذاری مادی و معنوی دربخش پژوهش دانشگاهها از ضروریت های حفظ استقلال و توسعه ایران اسلامی به شمار می شود. همچنین تحقق اقتصاد مقاومتی با رویکرد دانش بنیان نیازمند سرمایه‏گذاری در دانشگاه ها و همچنین اهتمام به نیازهای جامعه است.

 رییس دانشگاه در ادامه به بحث پاسخگویی اجتماعی و جهت گیری پژوهش و نوآوری به عنوان یکی از رسالت های مهم دانشگاه اشاره کرد وگفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از سالجاری پاسخگویی اجتماعی را به عنوان رسالت ویژه خود برگزیده است و مصمم است تا در همه ماموریت‏ها ازجمله درحوزه پژوهش و نوآوری توجه حداکثری به نیازها، انتظارات و تقاضاهای جامعه و تلاش حداکثری برای برآورده کردن این نیازها، انتظارات و تقاضاها و پذیرفتن مسؤولیت مشکلات سلامت جامعه پیرامونی را سرلوحه امور خود قرار ‏دهد. در این راستا ضروریست محققان دانشگاه همه ظرفیت پژوهشی خود رابه منظور رفع نیازهای جامعه و نظام سلامت به کار‏ببندند

دکتر پیوندی هفدهمین جشنواره پژوهشی دانشگاه را فرصت ارزیابی رویکردها و دستاوردهای دولت یازدهم معرفی کرد و گفت:  این دوره از جشنواره فرصت مغتنمی است تا از محققان برتر دانشگاه و دستاوردهای پژوهشی ارزنده ایشان در یک سال گذشته تجلیل کنیم. همچنین رویکردها و سیاستها و عملکرد دانشگاه را درجهت توسعه کیفی و کمی حوزه پژوهش و ارزیابی میزان تحقق رسالت پاسخگویی اجتماعی در این حوزه را مرور و بازنگری کنیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در بخش دیگری از سخنان خود دراین جشنواره به رویکردهای کلان و راهبردهای اصلی دانشگاه درجهت ساماندهی وتعالی حوزه پژوهش و نوآوری در دولت یازدهم اشاره کرد وگفت: دانشگاه در راستای عملکرد دولت تدبیر وامید گام های بزرگی برداشته و همه مجموعه دانشگاه تلاش کردند دراین مسیر حرکت کنند.

دکتر علی اصغر پیوندی در ادامه بر لزوم تمرکز بر رشد کیفی در کنار رشد کمی پژوهش، ترویج فرهنگ همکاری و هم‏افزایی در حوزه پژوهش، هدایت آینده‏نگارانه فعالیت‏های پژوهشی به سمت اولویت‏ها و نیازهای جامعه و نظام سلامت، توانمندسازی محققان، استفاده بهینه از منابع موجود پژوهشی، توسعه نسبی و هدفمند حمایت‏ها و تسهیلات پژوهشی علیرغم محدودیت های جدی اقتصادی کشور و دانشگاه، جلب حمایت‏های دولتی ومشارکت‏های مردمی برای توسعه زیرساخت های پژوهشی و گرایش به نوآوری و ثروت‏آفرینی تاکید کرد.

دکتر پیوندی رشد قابل قبول امتیازات پژوهشی در رتبه بندی‏های ملی و بین المللی توسط اساتید دانشگاه را ازجمله دستاوردهای مهم دانشگاه در حوزه پژوهش و نوآوری در دولت یازدهم دانست و درادامه برخی ازاین موارد را متناسب با رویکردهای کلان دانشگاه مورد تاکید قرار داد.

 وی در ادامه در خصوص مواردی نظیر؛ تجمیع و تقویت مراکز تحقیقاتی موجود در قالب پژوهشکده به جای افزایش تعداد مراکز تحقیقاتی که یکی از مهمترین نمونه‏هایش تجمیع ۱۱ مرکز تحقیقاتی در قالب بیماری های اطفال، شبکه‏سازی علمی در حوزه‏های طب بازساختی و تحقیقات سلول‏های بنیادی، طب مولکولی و ژنتیک، طب پیشگیری، طب سنتی و تولید دارو و سلامت غذا، اخذ مجوز راه‏اندازی مراکز رشد جدید طب بازساختی و سلول‏های بنیادی، فناوری‏های نوین دندانپزشکی و مرکز رشد انستیتو تحقیقات تغذیه‏ای و صنایع غذایی، افزایش شرکت‏های دانش بنیان، افزایش مجموع حمایت‏ها وتسهیلات پژوهشی، توسعه وتجهیز برخی از زیرساختها مثل اتاق تمیز صنعتی و مرکز تحقیقات سلامت غذا، انعقاد و پیگیری تفاهم‏نامه‏های متعدد به منظور تسهیل همکاری‏های برون دانشگاهی در ابعاد ملی و بین‏المللی به ویژه با استفاده از ظرفیت‏های پسابرجام، به منظور نقشه راه برای جبران کاستی‏ها و دستیابی به جایگاه شایسته دانشگاه در حوزه پژوهش و نوآوری توضیحاتی را ارائه داد.

 دکتر پیوندی درادامه محدودیت در زیرساختها و اعتبارات و مغایرت برخی ضوابط جاری حاکم بر فعالیت اعضای هیات علمی و تحصیلات تکمیلی با اصول و مبانی پذیرفته شده رشد علمی را ازجمله موانع پیش رو جهت بروز شایستگی ها وظرفیت های دانشمندان ومحققان دانشگاه یاد کرد.

 وی با اشاره به موفقیت خانواده بزرگ دانشگاه در کسب جایگاه نخست در رتبه‏بندی آموزشی دانشگاه‏های علوم پزشکی کشور، گفت: کسب برتری در حوزه پژوهش با همت والا و خلاقیت دانشمندان دانشگاه دور از دسترس  نیست.

وی با اهتمام ویژه به سیاستگذاری پژوهش درراستای ماموریت محوری و کسب مرجعیت علمی، بر سیاستهای تشویقی جهت فعالیت های پژوهشی، اصلاحات در نظام تحصیلات تکمیلی با رویکرد پژوهش محور، همکاری و همگرایی برای ارایه طرح‏های کلان ملی و جذب اعتبارات بر اساس اولویتهای نهادهای فرادست، هم‏اندیشی وهمگرایی جهت بازنگری در ضوابطی که مانع از شکوفایی نظام پژوهش و نوآوری می‏شود، اشاره کرد.

دکتر پیوندی در ادامه دستیابی به جایگاه های ممتاز در رتبه‏بندی‏های جهانی را از دیگر رسالت های دانشگاه عنوان کرد وگفت: ما نه تنها به رتبه برتر ملی در حوزه پژوهش، بلکه در سایه هم افزایی و هماهنگی پژوهشگران و دانشمندان صاحب نام و صاحب نفوذ در دانشگاه؛ نگاهمان باید نگاه منطقه ای و جهانی باشد.

 رییس دانشگاه در پایان بر لزوم اهتمام بیشتر به مقوله تضمین کیفیت، اخلاق پزشکی وتوسعه کیفی وکمی حوزه پژوهش در دانشگاه تاکید کرد واز دستاوردهای ارزنده خانواده پژوهشی دانشگاه اعم از اعضای هیات علمی و پژوهشگران در گروه‏های آموزشی، پژوهشکده‏ها و مراکز تحقیقاتی؛ مدیران و سیاستگذاران حوزه پژوهش  قدر دانی و اظهار امیدواری کرد که پژوهشگران برجسته دانشگاه با استمداد از الطاف الهی و تداوم پشتکار، ابتکار و همدلی؛ بر محدودیت‏ها و کاستی‏ها غلبه خواهند کرد وشکوفایی بیش از پیش دانشگاه را در مسیر گسترش مرزهای دانش و فن‏آوری در سطوح ملی و بین‏المللی به ارمغان آورند.

منبع: سايت دانشگاه شهيد بهشتي

  • گروه خبری : اخبار سایت
  • کد خبر : 40747
کلید واژه
تنظیمات قالب