×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1392/11/05 - 11:51
  • بازدید : 2197
  • تعداد بازدید : 15
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
اولين گردهمايي "فاز اول طرح ملي پيشگيري از تنگي ناي "برگزار شد

با حضور معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت

"اولين گردهمايي اجراي فاز اول طرح ملي پيشگيري از تنگي ناي" با حضور دكتر ملك زاده معاون تحقيقات و فن آوري وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي،دكتر علي اكبر ولايتي رئيس مركز پزشكي مسيح دانشوري،دكتر زرقي معاون تحقيقات و فن آوري دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي،دكتر فرخ سعيدي استاد پيشكسوت جراحي و شماري ديگر از اساتيد و پزشكان از 15 دانشگاه علوم پزشكي كشور در محل سالن امير كبير مركز پزشكي مسيح دانشوري برگزار شد. به گزارش روابط عمومي مركز در اين گردهمايي كه 5شنبه سوم بهمن ماه به همت" مركز تحقيقات بيماريهاي ناي "برگزار شد در ابتدا دكتر "محمد بهگام شادمهر"رئيس مركز تحقيقات ناي ضمن خوشامدگويي به مقامات و مدعوين مختصري از برنامه هاي گردهمايي را اعلام نمود و سپس با سخنان دكتر ولايتي اين گردهمايي رسما افتتاح شد.

"اولين گردهمايي اجراي فاز اول طرح ملي پيشگيري از تنگي ناي" با حضور دكتر ملك زاده معاون تحقيقات و فن آوري وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي،دكتر علي اكبر ولايتي رئيس مركز پزشكي مسيح دانشوري،دكتر زرقي معاون تحقيقات و فن آوري دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي،دكتر فرخ سعيدي استاد پيشكسوت جراحي و شماري ديگر از اساتيد و پزشكان از 15 دانشگاه علوم پزشكي كشور در محل سالن امير كبير مركز پزشكي مسيح دانشوري برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي مركز در اين گردهمايي كه 5شنبه سوم بهمن ماه به همت" مركز تحقيقات بيماريهاي ناي "برگزار شد در ابتدا دكتر "محمد بهگام شادمهر"رئيس مركز تحقيقات ناي ضمن خوشامدگويي به مقامات و مدعوين مختصري از برنامه هاي گردهمايي را اعلام نمود و سپس با سخنان دكتر ولايتي اين گردهمايي رسما افتتاح شد.

دكتر ولايتي:از 1960مورد تنگي ناي بررسي شده در مركز تحقيقات ناي 1561مورد بدليل عوارض لوله گذاري تراشه بوده است

دكتر ولايتي رئيس مركز پزشكي مسيح دانشوري  ضمن تقدير از برنامه خوب دكتر ملك زاده در بازديد از مراكز تحقيقاتي از عزم جدي مركز مسيح دانشوري در بها دادن به امر پژوهش خبر داد.

رئيس مركز آموزشي پژوهشي و درماني سل و بيماريهاي ريوي ضمن ارائه آمار و بيان اينكه كشور ايران متاسفانه حائز يكي از بيشترين تصادفان رانندگي در جهان و صدمات انساني ناشي از آن ميباشد اظهار داشت:طبق آمار ارائه شده از سوي مركز تحقيقات ناي از 1960 مورد بيمار بررسي شده كه مشكل تنگي ناي داشته اند 1561مورد آنها بر اثر عوارض لوله گذاري( كه به دليل رفع مشكل تنفسي بيمار بخصوص بيماران ناشي از تصادفات رانندگي اين كار انجام شده است)دچار اين عارضه شده اند.
دكتر ولايتي ضمن اشاره به تلاشهاي آقاي دكتر عباسي و آقاي دكتر شادمهر و همكارانشان دستاورد اين پزشكان در جراحي و رفع تنگي تراشه در ابعاد وخيم آن كه گاها تا 9سانتي متر از ناي فرد بيمار را درگير اين عارضه ميكند،ستود.

وي ضمن ابراز اميدواري به اينكه درمان در كشور ما پژوهش محور باشد خواستار توجه ويژه وزارت بهداشت و شخص آقاي دكتر ملك زاده در فراهم ساختن امكان تبديل سه پژوهشكده موجود در اين مركز( كه شامل 10مركز تحقيقاتي ميباشند) به "پژوهشگاه سل و بيماريهاي ريوي "شد.

خاطر نشان ميشود دكتر ولايتي در ابتداي سخنان خود تقارن برگزاري اين گردهمايي و حضور مقامات و مدعوين را با افتتاح "سالن همايشهاي امير كبير" مركز گرامي داشت.

معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت:"پزشكان دانشمند" از برنامه هاي اين معاونت جهت ترويج امر پژوهش و تحقيق در علوم پزشكي است

دكتر ملك زاده معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشكي ديگر سخنران اين گردهمايي بود كه ضمن تاكيد بر بها دادن به امر پژوهش از طرف بخصوص جامعه پزشكي ،تحقيق و پژوهشي را راهگشا دانست كه صرف ارائه مقاله و جنبه هاي شخصي نباشد  بلكه در پي حل "مشكلي از مشكلات مردم"باشد.وي يكي از برنامه هاي معاونت تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت را داشتن برنامه جهت تربيت "پزشكان دانشمند"دانست كه در جهت پيوند بين علوم پايه و علوم باليني، پزشكان جوان را هر چه بيشتر به امر تحقيق و پژوهش سودمند مردم سوق دهد.
وي جامعه علمي و پزشكي ايران را حائز پتانسيل زيادي دانست كه ميتوانند با بها دادن به تحقيق و پژوهش در عرصه بين المللي حضور و اثرات مفيد بيشتري داشته باشند و از اساتيد و پژوهشگران خواست كه وقت بيشري به امر تحقيق اختصاص دهند و در اين راه اگر جواب مثبتي از مسئولي نگرفتند نااميد نشده و مصمم به ادامه راه خود باشند تا به نتيجه مطلوب برسند.
معاون وزير بهداشت اقدامات و پيشرفتهاي مركز مسيح دانشوري را بسيار چشمگير توصيف كرد و اين گردهمايي را كه در جهت دست يافتن به راه حلهايي در خصوص پيشگيري از تنگي ناي عمدتا ناشي از عوارض پس از تصادفات رانندگي است كمكي به گسترش مرزهاي دانش و مساعدت به كشورهايي كه حائز تصادفات رانندگي زياد هستند ،دانست.

دكتر ملك زاده با اشاره به اينكه 80 درصد از مرگ و ميرها در كشور ما ناشي از بيماريهاي مزمن غيرواگير است افزود با ايجاد نظام شبكه اي بين مراكز مختلف پزشكي و تحقيقاتي ميتوان از درصد زيادي از اين بيماريها پيشگيري نمود و آمادگي وزارت بهداشت را براي هرگونه حمايت از تحقيقات و پژوهش در عرصه هاي مختلف پزشكي اعلام نمود.

دكتر زرقي:اهداف اصلي معاونت تحقيقات وفناوري دانشگاه بر دو مقوله متمركز است؛ تحول كيفي واصلاح جهت گيري پژوهش

معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در "اولين گردهمايي اجراي فاز اول طرح ملي پيشگيري از تنگي ناي" ضمن تقدير از فعاليتهاي تحقيقاتي مركز پزشكي مسيح دانشوري به اهداف  اصلي دو گانه اين معاونت اشاره كرد كه اولي بحث "تحول كيفي پژوهش" و ديگري"جهت گيري پژوهش" است كه در توضيح آنها مهم بودن كيفيت پژوهش را در "اثر گذاري نتايج پژوهش "در عرصه مورد نظر دانست و در خصوص جهت گيري نيز اكثر پژوهشهاي موجود را "مستند محور" عنوان نمود كه لازم است جهت آنها به"تجاري سازي پژوهش"تغيير كند كه اين البته به معناي"پژوهش تجاري"نيست.
دكتر زرقي با اشاره به آماري كه نشان ميدهد در يكي از معتبرترين دانشگاههاي كشور 40درصد آمار پژوهش توسط 4نفر از اساتيد آن دانشگاه انجام شده است افزود كه همين آمار در دانشگاه ديگري نشان ميدهد كه پنجاه درصد اعضاي هيات علمي در سه سال اخير هيچگونه مقاله اي با ثبت  ISIنداشته اند كه نشان از نپرداختن به امر پژوهش و در نتيجه"برون داد"اندك در برخي دانشگاهها و مراكز علمي كشور است.

وي ضمن تاكيد بر برنامه هاي جديد اين معاونت اولويتهاي منظور شده را "پژوهشگر محوري"به جاي "پژوهشگاه محوري"،تقويت مركز مطالعه باليني،راه اندازي مركز علم سنجي براي نظارت بر برون داد اساتيد و پژوهشگران دانشگاه،كم كردن فاصله علوم پايه يا علوم پزشكي و تشويق پژوهشگراني كه از شاخصهاي سنجش جلوتر هستند،ذكر نمود.
دكتر زرقي همچنين از تلاشها و عملكرد و دستاوردهاي مركز مسيح دانشوري تقدير كرد و با توجه به پتانسيلهاي موجود ، "برون داد علمي"مورد انتظار از اين مركز را بيشتر از آن چيزي دانست كه در حال حاضر وجود دارد.

 

در ادامه اين مراسم آقايان دكتر" فرخ سعيدي" به عنوان استاد پيشكسوت جراحي و" عزيزاله عباسي"از اساتيد برجسته توراكس ضمن بيان تاريخچه مختصري از سير شكل گيري "جراحي تنگي تراشه"برخي تاثيرگذاران اصلي در شكل گيري اين علم جراحي از جمله"پروفسور گريلو"و"پروفسور كوپر"كه در دانشگاه "ماساچوست "بوستون در ايالات متحده آمريكا فعاليت داشتند را معرفي نمودند.همچنين دكتر عباسي روند تاسيس بخش جراحي توراكس و نيز فعاليتهاي دكتر شادمهر در راه اندازي مركز تحقيقات ناي را براي حضار برشمرد.

شايان ذكر است پس از سخنراني افتتاحيه ،بحثهاي تخصصي تر بين اساتيد جراح از 15دانشگاه علوم پزشكي كشور جهت تهيه "گايد لاين هاي ملي"براي پيشگيري از بيماريهاي تنگي ناي ادامه يافت.

خبرنگار: نسرین امینیان

  • گروه خبری : اخبار سایت,كارگاه
  • کد خبر : 7696
کلید واژه
تنظیمات قالب