×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1396/05/07 - 13:10
  • بازدید : 453
  • تعداد بازدید : 29
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
روابط عمومي دانشگاه شهيد بهشتي اعلام كرد

سلول هاي بنيادي و طب بازساختي

دومین مدرسه تابستانی سلول های بنیادی و طب بازساختی دانشگاه آغاز به کار کرد

دومین مدرسه تابستانی سلول های بنیادی و طب بازساختی با حضور دکتر پیوندی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشجویان حاضر در این مدرسه علمی روز شنبه ۷ مردادماه در تالار ابن سینای دانشکده پزشکی افتتاح شد.

دکتر علی اصغر پیوندی در افتتاحیه دومین مدرسه تابستانی سلول های بنیادی و طب بازساختی دانشگاه گفت: فن آوری های نو و پیشرفته با سرعت و شتاب روزافزون در حال تاثیرگذاری بر کیفیت ارایه خدمات پزشکی  هستند. حضور موفق در آینده طب مستلزم  روزامدی  پزشکان آینده و آشنایی و تسلطشان نسبت به این فن آوری هاست و بر همین اساس سیاست دانشگاه بر  سرمایه گذاری  برای استفاده  فراگیر از این فن آوری ها در تحقیقات و ارایه خدمات شکل گرفته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اهمیت روز افزون طب بازساختی اظهار داشت: فن آوری  سلول های بنیادی و طب بازساختی از جمله مثالهایی است که با توفیقات چشمگیر همراه بوده و دورنمای امیدبخشی برای درمان بیماری های صعب العلاج ایجاد کرده است. علاوه بر امکان بازسازی بافت ها و ارگان های آسیب دیده،  این فن اوری مدل سازی بیماری های ناشناخته، کشف  و تولید داروهای جدید و شخصی سازی اقدامات تشخیصی و درمانی را متحول نموده است.

دکتر پیوندی اظهار داشت: سهم زیادی از تولیدات علمی در سالهای اخیر معطوف به این فن آوری و کاربردهای بالینی آن بوده و  سرمایه گذاری گسترده دولت ها و صنایع پزشکی و دارویی را به خود جلب کرده است.

 وی جایگاه کشور و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حوزه پزشکی بازساختی را مثبت ارزیابی کرد و ایران را از جمله نخستین کشورهای در حال توسعه دانست که این فن اوری را در اولویت قرار داده و در این حوزه جایگاه ممتاز و قابل قبولی کسب کرده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اذعان داشت: خوشبختانه در دانشگاه ما هم تعداد قابل ملاحظه ای از محققان و اعضای  هیات علمی در حوزه طب بازساختی و فن آوری سلول های بنیادی دستاوردهای ارزنده ای داشته اند.

وی نیاز به سرمایه گذاری جدی تر و جامع تر در حوزه سلول های بنیادی را برای همگامی با پیشرفت های جهانی ضروری دانست.

دکتر پیوندی تصریح کرد: هدایت بخش طب بازساختی و سلول های بنیادی در بالاترین سطح از حمایت مادی و معنوی در قالب شبکه طب بازساختی و تحقیقات سلول های بنیادی از ۲ سال قبل در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قرار گرفت.

وی ادامه داد: پیشگامان این حوزه در دانشگاه در قالب این شبکه برای شناسایی و هم افزایی بیشترظرفیت‏ها و قابلیت‏ها، سیاستگذاری جامع‏تر و استفاده بهتر از منابع موجود با یکدیگر همکاری می کنند.

رئیس دانشگاه با اشاره به اقدامات حمایتی دانشگاه از حوزه سلول های بنیادی تصریح کرد: خیلی خوشحالم که به همت عزیزان و همکاران ما علیرغم فرصت کم، ثمرات این شبکه به تدریج خودنمایی می کند که رویداد امروز یکی از آنهاست. بسته های تشویقی و اعتبارات ویژه ای برای توسعه تحقیقات پایه و کاربردی در خصوص طب بازساختی و سلول های بنیادی پیش بینی شده است. این شبکه به عنوان مرجع کارشناسی، سیاستگذاری  و نظارتی دانشگاه در زمینه طب بازساختی جایگاه قابل قبولی پیدا کرده  است.

وی همچنین اخذ مجوز و راه اندازی اولین مرکز رشد طب بازساختی در کشور، طراحی و اجرای گرایش تخصصی طب بازساختی ویژه دوره پزشکی عمومی که در کشور بی نظیر است، تصویب طرح پیشنهادی دانشگاه برای راه اندازی مؤسسه طب بازساختی و سلول درمانی دانشگاه در معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری، اتمام طراحی وآغاز عملیات احداث مؤسسه یاد شده در بیمارستان طالقانی، ارایه و تصویب چندین طرح مدل سازی برون تنی اعضا و بیماریها در مؤسسه ملی تحقیقات علوم پزشکی، سرمایه گذاری برای تجهیز آزمایشگاه میکروفلوییدیک و سلولهای پرتوان القایی را از دیگر اقدامات مهم دانشگاه برای توسعه این بخش عنوان کرد.

دکتر پیوندی ابراز امیدواری کرد: با توجه به حمایت هایی که از ناحیه دانشگاه صورت گرفته طی سال های آینده شاهد رشد محسوس شاخص های تولیدات علمی و  محصولات و خدمات دانشگاه در ارتباط با طب بازساختی باشیم. 

دکتر علی اصغر پیوندی همچنین یادآور شد: توفیقات نسبی در تحقق اهداف کوتاه مدت ما از راه اندازی شبکه طب بازساختی، برای توسعه الگوی شبکه‏های علمی در دانشگاه الهام بخش بوده  است و از اواخر سال گذشته ۴ شبکه علمی دیگر در حوزه های طب مولکولی و ژنتیک، طب پیشگیری، طب سنتی، و تولید دارو و سلامت غذا راه اندازی شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان از همه  دست اندرکاران مدرسه تابستانی دانشگاه قدردانی کرد و گفت: امیدوارم این رویداد پیامدهای مطلوبی برای توسعه طب بازساختی و فن اوری سلول های بنیادی در دانشگاه به همراه داشته باشد.

در ادامه این مراسم دکتر زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه و نائب رئیس شبکه سلول های بنیادی، یکی از مهم ترین وظایف این معاونت را در چند سال اخیر ایجاد شبکه های علمی عنوان کرد. وی با تاکید بر تشکیل شبکه های طب بازساختی، طب مولکولی، طب سنتی وتولید دارو در چند سال اخیر اظهار داشت: هدف ما ایجاد مراکز تحقیقاتی بیشتر نیست بلکه تولید شبکه های علمی در راستای اهداف پژوهشی از رویکردهای این معاونت است. 

وی افزود: از طریق این شبکه ها افراد مختلف با تخصص های متفاوت حول یک زمینه واحد گرد هم جمع می شوند و انتظار ما از این شبکه ها، استفاده بهینه از ظرفیت و امکانات دانشگاه، ایجاد روحیه تیم ورک و ارتباطات قوی و به دنبال آن تدوین پروژه های کارآمد است.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه و نائب رئیس شبکه سلول های بنیادی رسالت شبکه ها را تولید علم، آموزش و تولید فناوری دانست و اظهار داشت: مسئله ای که در این شبکه ها بایستی به آن توجه شود مسئله تولید علم و فناوری است، زیرا از نظر آموزش و پژوهش در این حیطه نمره خوبی کسب شده ولی از نظر تولید علم و محصول و ایجاد شرکت های دانش بنیان باید تلاش بیشتری شود.

وی همچنین پایان نامه هایی را که منطبق با اهداف شبکه باشد از پایان نامه هایی دانست که شامل حمایت ویژه معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه در کنار سایر حمایت ها خواهد شد.

دکتر جرجانی رئیس دانشکده پزشکی نیز ضمن خیر مقدم به مسئولان و شرکت کنندگان این دوره آموزشی ارزشمند، رشد علوم مربوط به سلول های بنیادی را از سال ۲۰۰۰ به بعد دانست که بیشتر دانشگاه های معتبر دنیا در این خصوص تلاش می کنند و دانشگاه ما نیز با قدمت چندین ساله در تربیت متخصصین حوزه علوم پزشکی و فارغ التحصیل کردن پزشکان سرآمد از هیچ کوششی دریغ نمی نماید.

رئیس دانشکده پزشکی وظیفه دانشگاه را به جز تربیت پزشکان توانمند، تربیت پزشکان دانشمند عنوان کرد تا بتوانند با کسب دانش و تلاش در مسائل پژوهشی، بسیاری از سوالات ناشناخته و معضلات درمانی را حل نمایند. وی در پایان اظهار امیدواری کرد تا این دوره سرآغازی برای مطالعات شگرف و جذاب آتی باشد و در پایان به تولید دانش و فناوری بینجامد.

دکتر خجسته رئیس دانشکده فناوری های نوین نیز ضمن ارائه گزارش عملکرد از اولین مدرسه تابستانی در دوسال گذشته، به توضیحاتی درخصوص سمپوزیوم های انجام شده در این راستا در حیطه های چشم پزشکی، بیماری های ریوی و ... پرداخت. وی احداث مرکز جامع طب بازساختی را در ضلع شمال شرقی بیمارستان طالقانی از امیدهای آینده این حوزه مطرح نمود و اخذ مجوز تاسیس مرکز رشد طب بازساختی را که یکی از زیرساخت های تولید محصول و تشکیل شرکت های دانش بنیان است را از موفقیت های دیگر برشمرد.

دکتر خجسته در ادامه مسائلی همچون سهم تحقیقات و سلول های بنیادی از سهم تحقیقات دانشگاه، تجمیع نیروی انسانی و زیرساخت های فیزیکی، آماده سازی زیرساخت های آزمایشگاه جامع تحقیقات سلول های بنیادی، پژوهشکده سلول های بنیادی، مرکز رشد سلول های بنیادی و حمایت های مالی در این زمینه را از مسائل مهم و محدودیت های پیش رو برشمرد.

دکتر پیریایی دبیر علمی و مسئول کمیته آموزشی شبکه سلول های بنیادی درخصوص تاریخچه تشکیل مدرسه تابستانی در دوسال گذشته و اهداف پیش رو مطالبی را عنوان کرد.

دکتر پیریایی ضمن قدردانی از حمایت و مساعدت های رئیس دانشگاه، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه و تلاش اعضای شبکه فوق، یکی از اهداف اصلی برگزاری مدرسه را بحث آموزش عنوان کرد که با شکل گیری کمیته آموزشی می توان به دو رویکرد اصلی دست یافت. اولین رویکرد ایجاد گرایش در حوزه پزشکی تحت عنوان سلول های بنیادی و طب بازساختی برای دانشجویان پزشکی است که با کمک برنامه ریفرم می توان به آن رسید و دومین هدف، مشارکت سایر دانشکده ها و گردهمایی دانشجویان از دانشگاه های خارج از تهران در این مدرسه است که باعث هم افزایی و ارتباطات بیشتر میان دانشجویان و اساتید گروه های پایه و بالینی خواهد شد.

دبیر علمی و مسئول کمیته آموزشی شبکه سلول های بنیادی، دومین مدرسه تابستانی را شامل ۵ کارگاه دانست که به موضوعات متنوع در سطوح مختلف علمی و متناسب با سلایق و علایق گوناگون می پردازد.

لازم به ذکر است دومین مدرسه تابستانی از ۷ تا ۱۰ مردادماه برای دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های علوم پزشکی، رشته زیست شناسی وگرایش های مرتبط با آن برگزار می شود. در پایان دوره، گواهینامه معتبر شرکت در مدرسه تابستانی از طریق شبکه طب بازساختی و تحقیقات سلول های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به شرکت کنندگان اعطا خواهد شد.

در این مدرسه حدود ۷۰ درصد مباحث به صورت تئوری و سخنرانی و ۳۰ درصد باقیمانده به صورت عملی، مشاهده آزمایشگاهی و شامل کشت و تمایز سلول های بنیادی و تکنیک های متداول سلولی و مولکولی خواهد بود.

 

  • گروه خبری : اخبار سایت
  • کد خبر : 49424
کلید واژه
تنظیمات قالب