×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1399/06/15 - 08:43
  • بازدید : 201
  • تعداد بازدید : 31
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
جایگاه مطالعات مرور سیستماتیک و متاآنالیز در هرم شواهد

دکتر شادی بنی اسدی

چرخه دانش از کسب داده های خام تا تبدیل آن به اطلاعات و تفسیر این اطلاعات شکل می گیرد.

چرخه دانش از کسب داده های خام تا تبدیل آن به اطلاعات و تفسیر این اطلاعات شکل می گیرد.  گسترش دانش و حرکت به سوی توسعه ی پایدار نیازمند دسترسی به شواهد مبتنی بر مطالعات علمی است.

به کار گیری روشهای مختلف پژوهش برای پاسخ به یک سوال و فرضیه ی تحقیقاتی هرمی از شواهد علمی رو به روی ما قرار می دهد که در راس آن مطالعات مرور سیستماتیک قرار دارند.
 در واقع با انجام تحقیقات اولیه و اصیل پژوهشی شواهدی به دست می آید که بعضا نیاز به نتیجه گیری نهایی در مورد آنها داریم. ممکن است این نتایج ضد و نقیض و یا همسو باشند و در جوامع مختلف و در زمانهای مختلفی انجام شده باشند. در اینجا انجام مطالعات ثانویه که از انواع مناسب ان می توان مرور سیستماتیک را نام برد می تواند راهگشا باشد.
دکتر شادی بنی اسدی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی  در این خصوص گفت  در بین مطالعات ثانویه، مطالعه مرور سیستماتیک برای کسب اطلاعات دقیق از درون پژوهش های ديگر بالاترین سطح شواهد را دارد که البته این ادعا به چگونگی انجام مطالعه شدیدا وابسته می باشد.
او با اشاره به این موضوع که مطالعات مروری سنتی نیز که از انواع مطالعات  ثانویه هستند جایگاه بالایی در هرم شواهد دارند اما این مطالعات اصولا عنوانی گسترده تر از مرور سیستماتیک دارند و مجموعه ی متنوع تری از مقالات اولیه را مورد بررسی قرار می دهند. اما در مرورهای سیستماتیک ما به یک سوال بسیار مشخص و متمرکز پاسخ می دهیم و تمام منابع استفاده شده برای جمع بندی پاسخ ارائه شده نسبتا همگن می باشند. بنی اسدی گفت  مطالعات مرور سیستماتیک می تواند بر روی مطالعات اولیه ای که از جنس مطالعه توصیفی ؛ مداخله ای؛ مشاهده ای و ارزش تشخیصی و ... باشد انجام گیرد و هر یک از انواع اشاره شده روش انجام قدم به قدم و منظمی دارد.
این عضو هیات علمی تاکید کرد که اگر این مطالعات به درستی انجام گیرند ، مقالات حاصل از آن در مجلات معتبر قابل چاپ بوده و مورد استفاده بسیاری از پژوهشگران دیگر قرار می گیرد.
او همچنین خاطر نشان شد انجام یک مطالعه مرور سیستماتیک و متاانالیز با کیفیت نیاز به کسب مهارتهای زیادی دارد و خوشبختانه پژوهشگران تمام علوم چه در حیطه ی علوم پایه یا پزشکی بالینی و چه علوم مهندسی و یا رشته های مربوط به علوم انسانی و مدیریت و ... می توانند از این گونه مقالات جهت ارتقای علمی خود بهرمند شوند.

  • گروه خبری : اخبار سایت
  • کد خبر : 96023
کلید واژه

تصویر

تنظیمات قالب